Aptitrundan Höst 11–12 september

Helgen 11 -12 september har du chansen att uppleva det bästa av sörmländsk mat! För elfte året arrangerar Sörmlands Matkluster Aptitrunda runt om i Sörmland.

Ett 60-tal lokala matföretag från Sörmlands Matkluster kommer att ha öppet helgen 11-12 september för att bjuda på aptitbitar, visa upp sin verksamhet, erbjuda produkter och måltider till försäljning och anordna aktiviteter. Flera företagare har verksamhet både utomhus och inomhus och en del har har gästande producenter på sina gårdar.

Som besökare utformar du själv din runda utifrån dina egna smaklökar och intressen. För den matintresserade finns det mängder med gårdsbutiker och producenter att upptäcka.

Intresset för den Sörmländska nära maten är stort, och i den växande måltidsturismen har Sörmland nu etablerat sig som ett av de främsta matlänen i Sverige. Aptitrundan är Sörmlands största enskilda matevent och har de senaste åren haft en ständig ökning av besökare. Ta gärna med en kylväska som du kan fylla med godsaker under din aptitrunda.

Alla deltagande företag följer de restriktioner som finns kopplat till covid-19. Var uppmärksam, läs noga de regler som finns på plats, visa hänsyn och håll avstånd. Respektera att väntetider kan uppstå.

Boende under Aptitrundan
Vill du tillbringa helgen i Sörmland, vi har satt ihop ett förslag på boenden som du kan boka under Aptitrundan helgen. Våra tips täcker upp hela Sörmland, det finns boenden som passar alla. Från slott till koja.

Aptitrundan By Bus!

Från Stockholms central avgår en buss kl. 09.00, lördagen 11/9, du är åter i Stockholm kl. 18.00. Det blir en matresa genom Sörmland under Aptitrundan Höst 2021 🥕Följ med på en roadtrip med besök på ölbryggerier, bagerier, restauranger, gårdsbutiker och ost- och delikatessbutiker. Vi tar dig bekvämt runt under hela dagen till Sörmlands pärlor. Välkommen att följa med! Biljetter finns på Tickster.com – Resan arrangeras av STOLT MAT i Sörmland.

Läs mer på www.matkluster.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *